puss och kram!!!!!!


njut av kärlek i helgen


Fredag ......härligt!!!!!

I kväll ska jag äta middag med Patrik, hans mamma och Patriks halvsystrar. Jag ska göra maten!! Det blir en het kycklingrätt med chli och mango chutney. Den rätten åt jag hos Lotta och Göran för 2 veckor sedan, gott gott!! Recept kommer!! Lördagen ska vi bara vara hemma och njuta av varandra och ledighten och melodifestivalen. Jag ska köpa massor av ved och elda i kakelugnen. Jag har bestämt att lördagen ska bli njutardagen med god mat, gott vin, brasa, böcker, tv och massor av kramar. Mina älskade kids har en härlig helg i Danmark  på ett badpalats med sin pappa. Då jag vet att de har det bra så kopplar mammarollen av och jag blir lugn inombords.

Trevlig helg!!


förra lördagens melodifestival var så här....

Jag måste ju skriva och berätta att förra lördagen så hade jag ju storfrämmande!! Patrik, hans mamma och Fredrik med sin NYA tjej Johanna kom på trevligt besök. Vi fixade tacos och åt tillsammans. Härligt med 8 personer runt bordet Jag gillar ju när det är väldigt socialt. Johanna var och är en trevlig ,glad och spontan tjej. Hoppas det håller nu!! Det komiska var att hennes moster var min gamla granne!! Världen är liten...
Så var lördagen för min del....alltså helt i min smak!!

lördag = snökaos söndag = vårblask!!


söndag kväll!!

Jaha så har den helgen runnit förbi!! Måndag i morgon och en arbetsvecka framför sig. Jag har haft en väldigt lugn helg. Barnen har haft kompisar och varit väldigt nöjda med det så jag har fått gyllene tillfälle att både ta hand om stryktvätten och plöja en bra bit i sista delen av triologin. Den är så sjuuukt spännande!! Strykningen var ju mindre spännande om man säger så.

Filip har haft kompisar hela helgen och lanat. Kul men samtidigt lite jobbigt....jag menar ett herrans liv som störde min nattsömn ..men men jag överlevde. Filips kompis mamma tittade spontant förbi här på lördagkvällen vilket var supertrevligt. Vi drack vin och satte igång och tjöööötade ända fram till klockan 01.30. helt underbar kvinna!! Kul med nya bekantskaper...och dessutom en väldigt bra granne!

Nu sover alla barnen, otroligt....även Filip. Filip behöver alla timmar han kan få eftersom sömnen blev lite drabbad i helgen, hm. Nora gjorde mig tårögd när vi sa godnatt för hon tillade "jag har världens bästa mamma som man kan ha i hela universum, jag har världens bästa mamma och pappa"  Ni förstår att mitt hjärta blev alldeles varmt och jag fick mycket solsken i magen. Jag älskar mina barns egenskaper,  alla 3 har sin egen starka personlighet. och de är alla så olika varandra i det.Med det säger jag godnatt. I morgon kommer Patrik , då är det "vår "vecka. Alltid lika behaligt och härligt!!

skridskodags på Toråsskolan


matsäck!!


matsäck!!


Torsdag 19/2

Just nu känns det som om alla har mycket att göra....även jag befinner mig där. Så bloggandet halkar lätt efter, hm!! Jag har även  noterat att mina bloggande vänner känner samma. KOM IGEN !!!! Vi tar det när vi hinner!!!!!

I morse gick jag upp halv sex GÄSP  zzzzzzz för det var lite som skulle fixas. Gry och Nora ska åka skriskor hela dagen med skolan så det var matsäcksjobb som hägrade denna arla morgonstund!! Makaroner, köttbuller, kokt korv, mackor, morotsstavar , varm saft, kall saft , varm oboy, bullar och kakor.....pust vad många moment det blev!!!! Stressig morgon men nu känns det skönt.

I kväll börjar Grys dans..spännande! Deras danstränare Jennifer är så otroligt duktig och inspirerande. Gry har verkligen utvecklats i dansen. Jag är jätteimponerad av hennes sätt att dansa och att memorera alla steg. WOW!

Har inga direkta planer inför helgen men funderar på att bjuda hem någon vänninna på god mat och dryck. Patrik har sina barn denna helg så vi träffas nog inte. Fast man vet inte....någon stund brukar han komma loss. Vi är ju så kära så vi fångar varje sekund och möjlighet...om det dyket upp.

Nu längtar jag hem för att avsluta den andra delen av Stieg Larsson triologi " flickan som lekte med elden". Den är hysteriskt spännade.

Kramizzzzz U.

fredag kväll

Efter en dag på jobbet (Evanette) ....där jag sålt massor av bh är jag rätt trött. Jag och Patrik har sett på spåret, skovlan och de edsvurna...ätit onytttig pizza och druckit gott rött vin. Nu känner man sig liksom nöjd och trött! I morgon ska vi sova länge, frukost på säng osv osv. På kvällen ska vi hem till min vänninna Låtta från Skellefteå, som bor här i GBG. Jag och Låtta arbetade tillsammans på mitt första jobb i Gbg, centralens gatukök!!!!!Kommer du ihåg Låtta ??? Guuud vad kul vi hade! Fredagarkvällar efter jobbet , ca 23.00 dammade vi av våra svarta polyesterbyxor med pressveck från potatismos och gatukökssull fräschade upp oss så gott vi kunde och drog till avenyn....till det populära stället..vad hette det nu? Idag är det Park Lane. I alla fall så var det stans hetaste. Vi 2 norrländskor hajade nog inte trycket på att komma inpå det haket, för vi traskade bara förbi alla.....Låtta i lovikavantar...dessutom! och vi hade inte åldern inne heller! Vi kom alltid in och hade görskoj. Så i morgon blir det nog många härliga skratt och lite glimtar av melodifestivalen....från Skellefteå!!

natti natt//Ulrika


Boktips för dem som ej hunnit och snart kommer filmen!!!




Har bokat in  mig på premiären av filmmateseringen.....fick erbjudande av Bonniers utbildningar...spännande!!

400 sidor klara!!

Idag har jag klämt romanen "Män som hatar kvinnor" av  Stieg Larsson. Jag vet att många där ute redan har läst hela triologin....men jag har banne mig inte haft tid. Men nu var det ju sportlov för fröken Björk. Jag blev helt fast. Jag sträckläste den på 1 1/2 dag. Jag stekte pannkakor åt barnen och läste, jag läste hela dagen. Som tur var hade  barnen att göra hela dagen...nästan i alla fall. Gry frågade mig med en konstig min "läser du på toaletten?" när hon fann mig sittande väldigt länge där på det .
Filip sover hos sin kompis "krall" . De ska lana hela natten. Gry har sin kompis Amanda här över natten....och mamma har sin Patrik här över natten!!!!!hihihihi.
I morgon och på fredag ska jag jobba på Evanette och sälja underkläder. Barnen  ska till sin pappa och vara där till måndag. Så denna helg ska vigas åt extraarbete och samkväm med Patrik och förhoppningsvis andra delen i triologin...

//hej hej

SPORTLOV



Ska köpa lite vårtecken till fönsterbrädan idag!!




Första dagen på sportlovet....ahhh härligt!! Jag sitter i mitt goooa nattlinne och har avnjutit en lång väldigt lång frukost. Barne leker med varandra och peppar peppar de är sams!! Vi ska bara ta det lugnt hela dagen, ev. bio eller hyra film på eftermiddagen. I morgon blir det biblioteket. Vi har ett sådant fint och mysigt kulturhus här med ett barnvänligt bibliotek. Mina barn älskar att vara där....och mamma oxå!!!!





Såg Beck i går...jag tycker mycket om svensksa serier, och Beck är ju så kuslig spännande.....ja filmen  alltså!!!






en liten bild på min nyinköpta lampskärm!!


Nä nu ska jag in i duschen och vända!!/Ulrika

Kära syster!!! Tänker på dig..hoppas vi ses snart igen


Nu njuter jag av sportlov och att bara vara hemma


Gry på tusen och en natt party



Var bara tvungen att lägga in denna bild....kommer ihåg när vi valde utstyrsel...fick inte vara för mycket...bara sådär lagomt ljuvt!! Visst blev det så?!!!! puss mitt hjärta

Melodifestivaldags!!

Hej!
Idag väckte Nora mig klockan 07.10.....pust! Då gick jag med ner till tv:n och fick nöjet eller läs behovet att somna om, zzzzzzzzzzzzzzz Tack!! KLockan 08.15 blev jag pigg och kaffesugen. Gick till köket och slog på "ring så spelar vi" på radion och tyckte allt var mysigt!! Läste Kungsbackaposten lysnnade på Lisa och njöt av nybryggda bönor! Jag älskar lördagmorgon. Friden var slut halv tio för då var det dans för nora och sedan började jag jobba på Evanette. Min kärlek Patrik kom ner och hjälpte mig med barnen.Tack för att du alltid ställer upp!!

Gry har åkt med sin pappa på melodifestivalen. Hon planerade med mig vilka kläder hon skulle ha osv. Det är stort för henne det här, lilla gumman min ,hoppas hon njuter av showen. Ska bli spännande att höra hennes åsikter när hon kommer hem sen.

Jag och Nora har satt på oss nattlinnnen, poppat popcorn tagit ner täcket i soffan och ska nu strax njuta av melodifestivalen på tv. Filip har kompis här och de lanar för fullt!!





Puss Ulrika

Inspirerande dag!

I dag har jag varit på utbildning i Varberg igen. Jag älskar det! Jag träffar så många inspirerande människor och bra föreläsare. Jag blir ännu mer sugen på mitt yrke som pedagog. Jag tycker det är så viktigt med kompetensutbildning...det drar med sig förutom ny kunskap en enorm energikick till sitt uppdrag! Jag har redan fått massor med innovativa idéer!! Ska bara landa lite först innan ,,,,,,,,,,,,,,,,:)

Min Patrik ville äta lunch med mig i morgon...supermysigt, men då passade ej våra tider...så det funkade inte, snyft!! Sånt gör man alldeles för lite med sin käresta...äter lunch alltså!!


En liten symbolisk bild till min kärlek.....eller som Mona på jobbet säger "bananen"....hihihih

Just nu spelar Filip på datan ska snart typ nu säga åt honom att sluta, för jag behöver komma i säng. Även om dagen har varit kanon så är min hjärna proppfull med intryck och har loggta ut.

Kramizzzzzz

tillbakablick!!!!!!

Då har jag lyckats föra över lite bilder från mobilen....min kollega hjälpte mig att föra samman mobilen med nya datan...Tack Johan!
Jag blir så varm i hjärtat att se bilder på barnen och syrran och Ljusdal. Så är det väl för er alla....sin familj och släkt och hembygd värmer ända in i själen. Jag tror att det värmer extra för mig som inte har syster, mamma bästa vänninnor nära mig. Jag saknar dem hela tiden. Men tro nu inte att jag överväger att flytta "hem"..nänä jag trivs så oerhört bra här "hemma "i Vallda också. Om ca ett halvår har jag bott lika länge här som i Ljusdal......ja ni fattar vad tiden går!!

Idag blev jag stolt över Filip, han hade kämpat och gjort alla läxor på den frivilliga timmen i skolan...han har fattat!!! Gör så mycket som möjligt i skolan så kan man ha fritid när man kommer hem!!!! YES YES säger jag. Det var bara spanskan kvar..claro claro!! Men den gick som en dans. Jag tycker spanska är superkul, för jag har ju läst det på gymnasiet och dessutom höjde jag upp betyget på komvux för ca 8 år sedan. Sedan har den kunskapen legat i träda....och nu får jag ju ett gyllene tillfälle att repetera!! Bueno

Dags för lte bilder annars tröttnar ni på mitt tjööööt!!



Första dagen i Ljusdal i syrrans nya soffa.....syskonmys!!



5 kusiner på 1 dyna i Kajevall!!!! Visst ser det underbart ut??



God jul!! Bilden talar för sig själv!!


Här var vi på annandagsbandy!! jordskredsseger!!!



En kväll med mina bästa vänninnor!! Ann-Sophie Och Jannike. Den kvällen går till historien. Aldrig har jag trott att man kan få sådan urusel service på en restaurang....jag berättar det en annan gång för nu måste jag sova för jag ska upp tidigt i morgon för att åka på utbildning i Varberg!!

natti natt där ute!!//Ulriiiiika

vårtecken........????


måndag ....en bra start!!

Jaha, då var det måndag igen och ännu en vecka framför mig. Jag tycker veckorna bara svischar förbi. Tiden rusar....Nästa vecka är det sportlov, det ska bli härligt med lite ledigt från skolvärlden. Det är rätt mycket nu på den fronten. Många personliga och arbetsamma tankar, möten och beslut. Men gud vad jag älskar mitt jobb!!!  jag känner mig så priviligerad att he den tjänsten som jag har.

Idag är mitt hjärta extra varmt för jag är glad över mina vänner som finns utspridda i detta avlånga land!!IJag fick en härlig bonusstund i telefonen med min vänninna från min hembygd!! Tack Jannike för ett givande samtal. Just nu ser jag fram emot fredagen för då kommer min gamla kompis Niina från Stockholm till Göteborg och ska hålla en föreläsning. Då ska vi försöka ses, hoppas bara jag har möjlighet. Det är inte alltid så lätt att få ihop allt med barn  jobb och så...men det ska nog lösa sig!

I kväll ska jag mysa och pussa lite extra på mina barn....de har varit hos pappa i helgen och då är man alltid lite extra kelig...även barnen är det...mysigt!!

PÅ torsdag ska jag till Varberg på fortsatt utbildning. Jag går en kompetensutbildning i företagsamt lärande. Det är så inspirerande att få vidarutbilda sig och träffa andra lärare och diskutera viktiga och engagerande frågor.

Kram kram/Ulrika

RSS 2.0