Brasmys!

Söndagkväll och första advent lider mot sitt slut och endast tomten (läs ulrika) är vaken!! Jag njuter så av tystnaden och den ro som infinner sig när alla andra sover...till och med Egon. Egon snarkar så himla högt, låter precis som en människa (hihihi)det är komiskt på något vis.

Visst var det mysigt att tända 1:a adventsljuset? Filip fick tända det idag.....en stolt kille! fast man börjar bli lite större så är det nåt visst! Förutom adventstid så har det varit en sån där "komma -i-kapp-dag".....tvätta tvätta tvätta stryka stryka stryka, laga mat för veckan (ja jag tar med mig till jobbet!)dammsuga torka golv mm mm. Inte så där jätteinspirerande precis men söndag är en bra dag för sånt. Tjejerna gick över till grannflickorna en stund så då fick man passa på att sätta fart så allt var klart sen när ligan kom tillbaka...puh!

Patrik var hemma i Floda med sina kids. Det var tomt att inte han var här ...men så är det: vi kämpar på att vara särbo....ett tag till i alla fall : )

Jag tog lite mysiga kort på barnen vid kakelugnen som jag nu ska passa på att lägga ut, så här kommer dem!




Sådär ja där har ni trion samlad. Vi har eldat hela helgen så man kunde nästa tro att det var här som bastutävlings sm avgjordes!! Guuud vad varmt och gosigt det blev.

I kväll pratade jag en lång härlig stund med min vän i telefonen. Det var så  himla mysigt och avlastande att vi hann prata med varandra. För det har varit så att vi inte har hörts av på väldigt väldigt länge, så fick vi äntligen till det idag. Tack för att du finns Petra!! Jag tänker extra på dig i veckan med allt vad det innebär för dig och knyter samtidigt min tumme extra hårt!


Måste lägga in en bild till som vi knäppte i torsdags då det var full aktivitet med läxläsning. Gry och Nora var så energiska och duktiga. Jag blir så stolt över dem när de tar tag i sina läxor/uppgifter själva och bara drar igång. Filip har också gått från passivitet till aktivitet. Han har också blivit grym...har koll vad och när det ska göras och , tar ansvar helt enkelt. Peppar peppar hoppas det håller i sig :)




Nora passade på efter matteläxan att göra en tomte till en hemlig julklapp till en hemlig person!!!


Medans gry kämpade på med sin lååånga matteläxa (sen var boken klar så därför var det lite extra lång läxa!!)


Nu ska jag säga godnatt och släcka mina adventsstjärnor... puss puss


Utkast: En liten ...

 En liten favorit bild på min favoritserie!

Livet i Fagervik och livet i Vallda!!

Måndag kväll och klockan springer iväg....hm 23.28 redan...ska bara skriva några rader. Det är en skön känsla att bara skriva av sig lite innan man sluter sina ögon.
Idag kom barnen till mig (eller rättare sagt jag hämtade dem på fritids) efter deras helg hos pappa. Det är en lika underbar känsla varje gång att komma in på fritids och mötas av två glada töser som kommer springande och ger mig världens dunderkram. Då vill man frysa tiden och bara stannakvar i den ljuva bubblan. Sedan kommer man hem till hebergsvägen och sätter nyckeln i låset då möts man av en glad och kramgo kille (Fille ..snart 13) tänk vad barnen kan göra så man blir varm och lycklig.Jajajjaja visst vet jag att det likväl kan inträffa en kraftig polarisering!!!! Men just idag surfade jag på den goooooa vågen.

Livet i fagervik var det ja....Jag och tjejerna tittar alltid på det tillsammans. Visst är det soft och härligt? jag gillar det skarpt. Idag blev ju Johan rörd till tårar...han var begåvad med eq ändå :) Jag tycker han och Annika är en perfekt kombination för att bli lyckliga tillsammans. Jag tror nämligen att det är bra att man i en relation har egenskaper som kompletterar varandra. Jag tror inte det är bra att man är för lika. Rent spontant så är jag sååå glad att min "särbo/kärlek"är den lugne, metodiska, tålamodssinnade personen ....för det glömde nog han där uppe att begåva mig med!!!!

Kram kram

En bild på min syster!!


Söndagkväll!!

Hej igen!
Så har då en helg åter passerat. Helgen var lugn och skön..ja även jag kan tycka om när det är lugnt!!! Även min energi sinar emellanåt....även om det är sällan!!
Patriks bror och hans fru bjöd på god middag i lördags. Gud vad vi åt gott..tack! Lammytterfilé när den är som bäst, mums!
Idag har jag plockat fram adventsljusstakarna och testat dem och satt ljusslinga i häcken framför huset, bara förberett så det bara är att trycka på knappen på söndag!! Ingen tjuvstart här inte!!

Detta år kommer julen på hos oss börja tidugt, granen kommer att tas in och kläs i början av december. Grannarna kommer nog tycka jag är galen. "Titta hon den nyinflyttade från norrland, redan klädd gran....konstig typ.." eller nåt!? men vi vill ju njuta av julmyset innan vi tar tåget upp till min älskade syster , mamma och svåger. Jag längtar tills vi kliver av tåget på Ljusdals lilla perrong och får andas in den friska luften och komma hem till jordens finaste och gästvänligaste och varmaste hem. Min systers hus...I love it!

Nu har min goding bytt mina däck till vinterdäck och han har precis kommit in. Han är iskall ...stackars sate!! Nu ska jag pyssla om honom med täcke i soffan och massor med tända ljus och en varm omhuldande famn.....till Davincekoden på tv 3.

tjing tjing

Gud vad glad man blir av denna bild!!


tända ljus och mys!!

Vart tog den här veckan vägen? Ibland går tiden så fort så jag hinner inte registrera eller reflektera och framför allt inte blogga!! men jag har läst min härliga vän jannikes blogg och hon är såååå flitig så det förslår. Jag blev så avundsjuk när hon berättade om sin middag med vår gemensamma vän Annsophie. Jag saknar mina kära vänner så mycket. 70 mil är alldeles för långt borta..snyft snyft.. Den här kvällen har endast räckt till för läxor, mat och disk. Alla mina tre hulliganer hade läxor som skulle göras, spanska, matte och engelska. Spanska är roligt att förhöra Filip på för det uppdaterar mina gamla ringrostiga kunskaper i espanol.... matten på tösernas nivå klarar jag fortfarande även om mellanled inte direkt är min favorit!! i Engelskan har jag kört in både Gry och Filip på glosboken.se....guuuud vad bra den sidan är. Kvällens läxtips !! Nu står min lilla hund här nedanför mig och gnyr lite sådär ni vet...han vill gå ut på den sista kvällsrundan, jag har ingen lust för det blåser så "ini bomben" här(ovanligt va?) Efter den snabba effektiva hundrundan finns det ingen tid kvar till mig för då måste jag sova för att vara pigg i morgon. Vi ska faktiskt ha studiedag på skolan med start på facklan (bio i Kba) med en föreläsning om språkbruket. Det tycker jag är jätteintressant. Ja jag vet att jag varit sämst på bilder men det kommer till helgen, må gott//Kram kram

Härlig lördag!!

Hej!! Idag så har det varit en skön, rolig och behaglig lördag. Larmet (läs Nora)gick 08.00...då var min lilla ängel utsövd och piggelin. Hon kom genast in till oss och väckte patrik och började berätta för honom om sin dröm. Där låg vi och småsnackde lite och njöt av samvaron.Sedan kom ängel nr. 2 in och tog plats i sängen.Men den ängeln ville inte snacka utan mer snarka!! Där låg vi = Jag, patrik, Nora, Gry och hundarna Egon och Nelli.Jättemysigt tycker jag! Filip sov hos en kompis så den ängeln uteblev tyvärr. Klockan 10.00 började Noras dans i Kba så vi åkte in. Medans Nora dansade så gick jag och Gry på stan och fönstershoppade (det är en ekonomisk sport!!)Det är så kul att gå på stan tillsammans, hon lilla Gry har blivit så stor nu och medveten. I kväll har vi varit på middag hos våra kära vänner Kristina och Håkan. Där blev vi bjudna på en härligt god viltgryta. Mums vad god den var Kristina..Tack! Fast det var lite "meckigt" med det ekologiska köttet!!!!!Men det blev kanoooon.Det är så nice att var hos vänner och äta tillsammans och hinna tala med varandra....utan att bli avbruten. Tack för att ni är ni!! Nu sover töserna men Filip är vaken och donar. Jag ska snart sova men det är så mysigt att bara skrota här hemma och njuta av lugnet och ostkrokarna!! Tjing tjing//

Några rader bara

Hej! Jag var på väg upp i sängen men tvärstannade vid datan och tänkte: "några rader bara". Har en dag med utvecklingssamtal i skolan i morgon så jag vill ju vara pigg och alert i tankarna då, så det blir en tidig kväll (tidig för mig är i sängen 23.00) Jag ville bara uppmana alla att tänka till en extra gång nu inför jul. Ge något till någon som behöver det mest. Skänk något till de välbehövande, barnsjukhus, skaffa ett fadderbarn, frälsningsarmén, faktumförsäljaren, din ensamme granne bara du ger något till den/dem som behöver det. Ingen kan göra allt men alla kan göra något.......Det tycker jag är viktigt, livsviktigt!! Godnatt och kram kram.

Längtar efter sådana här härliga stunder

Äntligen....Vi har precis bestämt oss för att vi ska fira jul i Ljusdal. Mina barn tjöt av glädje att få träffa moster Mia och Niklas och kusinerna (framför allt!!)Här är en sommarbild därifrån.

Trött men nöjd efter helgen!!

Hej hej....nu har det tyvärr gått några dagar sedan jag skrev men vips vad fort helgen gick. Jag blev ju ett år äldre i lördags och min härliga kärlek överraskade mig med en resa till Malmö med hotellövernattning på anrika Scandic kramer från 1875 i sviten!!! Han skämmer bort mig....och det är bara såååå härligt när han gör det. (TACK igen, Patrik om du läser) Tänk jag tycker det känns lite Europa när man är i Malmö. Det är något visst över den staden, människorna och hela atmosfären. Jag gillar också det platta landskapet, tankarna får bli fria och jag blir kreativ. En kollega till mig tycker precis tvärtom, hon gillar djupa skogar a la småland, då går hon loss.....ja det är väl härligt att vi är så olika. Nu ska jag gå en trappa upp och sussa, min hund Egon snarkar redan i sin hundbädd här bredvid datan. Hans snarkningar gör mig trött. Godnatt och kram kram Zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

2 gånger mattips!!

Oj det var inte min mening att lägga in inlägget 2 ggr, men fingret slant på tangenterna. Är det någon som vet hur jag plockar bort 1 inlägg. jag har försökt redigera/ändra och spara/publicera men tyvärr utan resultat. Så ni får bara gilla läget!! Kram kram

Mattips när man står helt handfallen!!!

Det är tur att man har en arbetskompis som går ut och röker(?)så hon kan träffa andra rökare....typ en bambatant!!!!(bamba= matbespisning)ja..efter 20 år i Göteborg anvämder jag nu ordet bamba frekvent. Assimilering kallas det :) Till pudelns kärna: Där ute i "Lutzendimman" (förlåt!)kom ett smakfullt och passande mattips fram som jag ska dela med mig av till er. Jag tänker så här, färs har man nästan alltid hemma i frysen och nästan alla kräsna eller inte äter det och ont om tid har man alltid, eller hur? Precis så, då är ett recept där man gör allt-i-ett en pragmatisk tanke. Här kommer receptet!! KÖTTFÄRS A LA MAGGAN Blanda nötfärsen med 1 ägg, allkrydda och soja Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna, droppa över lite olivolja. Forma köttfärssmeten till en rulle, strö över efter tycke, exempelvis knaperstektbacon, eller salami (för sältans skull), lök, fetaost och soltorkade tomater. Rulla ihop som en rulltårta (använs samma teknik)strö över lite vällagrad ost. Halvera potatisar/skiva och lägg runt köttfärsrullen ringla massor av lökringar runt om och skär av toppen av en hel vitlök ringla olivolja över, salta, peppra och låt den ligga bland potatisarna på plåten. In i ugnen 200 grader i ca 20 min eller tills den är klar!!!!:) :) Servera med en kall sås för enkelhetens skull, typ tzatiki eller Patriks goda allt-i-allo sås: 1 cremefraiche blandas med 2 msk chilisås och 3 klyftor vitlök, salt och peppar. (Jag har tillagt 1 msk olivolja) Hoppas det smakar!Jag ska göra den nu i helgen så får ni läsa sedan vad jag tyckte. Om ni gör den så lämna gärna kommentarer

Tack, tack, tack, tack!!

Ja ja ja jag vet att det var några dagar sedan jag bloggade, förlåt mig!! Men den här helgen har jag knappt varit hemma så tiden var knapp. Jag har varit i Floda hela helgen hos Patrik. Jättemysigt!! Men så glad och överraskad jag blev över era kommentarer på min blogg, så positiva!!. Ni är underbara. Jag är glad att ni finns mina vänner. Det värmer så gott här inne. Du Nettan (om du läser) låna boken och läs den!!Om du hinner. Min vänninna har fler timmar på dygnet än vi andra, förstår ni. Hon är min hjälte, kram på dig!! Jannike, jag följer din blogg varje dag..härligt, vad Love är vuxen nu , hjälp var tar tiden vägen? Du Pernilla, starta en blogg...du är en intressant person. Idag hann jag knappt sätta ned foten på skolan (jobbet) så var dagen slut. Jag har varit i köket hela dagen och lagat mat och bakat....puh. Det var första gången som jag åt en rulltårta som såg ut som en splashad gris a la dob...förlåt men så blir rulltårtor om man inte vispar ägg och socker pösigt utan bara rör ner allt......vi skrattade gott tillsammans....men den var söt och god. Fast han som rörde smeten åt den med kniv och gaffel...kanske det säger mer...... Jag avslutade dagen med ett härligt och givande samtal med "nyfunnen vän/kollega". Tack för att du är du. kanonbra lyssnare, har alltid goda råd att ge och är så himla dukrig i sin proffession, I am impressed!! Tjing Tjing

Lördag 1 november

Klockan är 13.52 och det är gudomligt vackert ute. Det är några minusgrader och solen strålar, sådär fint ni vet så det gnistrar på blad och gräs. Vips kom jag på att jag inte har hunnit (?) tagit in  eller planterat mina hängviden och bambun....förlåt syster yster!!!  Jag har inte ens hunnit rensat bort mina örter ...men dem lyser fint i solen... Titta här på min salvia....

 Min mellersta syster är trädgårdsmästare och kan det mesta om det gröna livet. Hon skäller nog lite på lillasyster nu som inte är rädd om bambun och hängviden. De mår nog inte så bra nu så jag visar inga bevis.Min syster har fingertoppskänsla och har anlagt sååå många fina trädgårdar.Jag är så stolt över henne!!

STRYKNING:::BLÄ!

Patrik ligger och susar gott i min säng för han har varit vaken hela natten. Fotbollslaget som han tränar var med i Allum cup. En dygnetrunt cup i inomhusfotboll. Tyvärr gick det ej så bra men det är alltid kul att delta.Jag och Bodil (svärmor) var och tittade i några timmar och fick se Freddan (Patriks son) göra mål och goda insatser. Du är duktig Freddan!!
Så nu när min kille, särbo, kärlek sover sin skönhetssömn passar jag på att stryka....det är så segt! Min äldsta syster är en fena på att stryka...jag försöker inspireras av henne när jag sätter strykjärnssladden i uttaget.




Titta så duktig jag har varit idag!!!



Under strykningen tittade jag åt höger och fick se denna gobit ligga och sova som prinsessan på ärten. Nelli är ljuvlig!!








Igår fredag 31/10 var jag på begravning. Begravningar är alltid tunga och smärtsamma att ta sig igenom. Men denna  var en sådan fin och ljus begravningsakt, tack Anna för att du sjöng så otroligt vackert.
 
Prästen talade så fint och tänkvärt. Han fick en (i alla fall mig)att fundera över livet och vad ett liv är...alla fina stunder som passerar alla korta eller långa möten med människor, alla vardagssysslor, engagemang, alla vänner som man har eller vänner som man har men inte hinner träffa. Den stora och varma kärleken som man har till sina barn, vad värdefullt det är att ha en familj , en tillhörighet. Tack ! Jag är så tacksam över min tillhörighet. Alla ni omkring mig..Tack för att ni finns!!

I torsdags var jag och Patrik på vatten palatset i Lerum med mina barn och Jonas en kompis till Filip.
YES I DID IT!! Fega mamma Ulrika vågade åka den stora vattenkanan 60 meter..faktiskt, jajaja för mig är det göööörlångt och hisnande.


  Vattenpalatset, ni ser den lilla banan till vänster.


 gry i mellantid då vi äter!

 Nora har precis ätit klart sina pannkakor och vill bums i igen!!

 Filip som mumsar på sin hamburgare!

 Grannen och kompisen Jonas väntar på att Filip ska bli klar!

 Också var det Patrik och jag...nu har vi dokumenterat den utflykten.....efter fyra timmars plaskande, hoppande och åkande och fingrar som såg ut som russin begav jag mig hemåt (5 mil) Om jag säger så här: det var rätt så tyst i bilen hem....zzzzzzzzzzz, mina små änglar!!! 

RSS 2.0