sista veckan på jobbet detta år!!!

Jaha så är man nu här...den sista veckan på jobbet 2008, känns precis lagomt att få lite jullov. terminen har varit intensiv men otroligt rolig. Jag gillar min arbetsplats skarpt!!

I helgen har jag haft gäster (fre, lör och sön!!)I fredags var min vänninna Petra med barn och förgyllde min kväll med tacos, vinoch idol!! JA! Kevin vann ...eftersom han var bäst, han är redan en stjärna. Kvällen var jättemysig. Jag är glad över att jag har en sådan varm och omtänksam vän.

I lördags kom Patrik med sina 2 barn (barn och barn....15 och 19 år!!) Rebeckas kille, Patriks mamma och bror med fru och barn. Vi drack glögg, åt 2-rätters och umgicks....supermysigt. Jag är ju en sådan översocial människa så jag gillar när de är mycket folk omkring mig. Patriks familj/släkt är fina och jordnära människor som ger mig harmoni. tack för att ni finns!!

I söndags kom min äldsta  och bästa göteborgskompis Nettan med familj. Vi har båda fyllt år så vi skämde bort varandra med presenter...åh vad det är kul att få presenter!! jag fick en jättefin stickad tröja och ett par vackra rosa örhängen. Nettan köper alltid så fina presenter till mig. Hon har den rätta feelingen!! Glad att vi äntligen fick tillfälle att träffas, i har nämligen försökt i några månader.....men vi båda är ju ibland mer upptagen än självaste presidenten....(känns det som...)

I kväll ska jag på Grys spännande julpjäs i skolan. Det ser jag fram mot. Jag älskar att gå och se på barnens föreställningar/uppvisningar, man blir så varm i själen och hjärtat!

 Lycka till ikväll Gry!!

Lucia

Då var denna luciadag över. Jag har haft middag här hemma och njutut av den sociala biten....som jag är väldigt bra på....jag menar att jag trivs med att ha många nära och kära omkring mig, att äta gott, dricka  och samtala! Patrik och hans två barn med respektive, moder och broder med familj var här och förgyllde min och min 3 barns lucialördag. Nu är klockan jättesent och jag sitter här vid datan och det är faktiskt jätteskönt!!
Nora sover med "bonuskusinen" gry har somnat i soffan och Filip lanar med sin granne här hemma på sitt rum. Och endast tomten är vaken!!!!!! Så känns det...När man i min värld har 190 omkring sig för jämnan så njuter jag och försöker ta vara på den tysta ensamma stunden som infaller lite hipp som happ. Den stunden ger mig ny energi  och är jätteviktig! fast jag ibland får färre timmars sömn! Ja dessa underbara barn....det är väl tur att de ger 1000 ggr mer än de tar!!

Just idag har jag en sådan längtan till Ljusdal! tror det beror på att jag och syrran snackade i telefon idag. Hon berättade ivrigt om den härliga vintern som kommit till dem och gav dem glädje och vinterkänsla! då kände jag bara att DÄR vill jag vara NU! 9 dagar till så  är vi där!!

Kram kram

Hoppas han vinner ikväll!!


Då var det helg igen!!

Fredag eftermiddag och jag är på väg hem från jobbet men blev kvar en liten stund och fick detta rycket att blogga. För det var alldeles för länge sedan jag var inne på min blogg och skrev. Om jag säger så här: I dessa tider hinner mna inte ens byta åsikt!!! Då fattar ni att det är lite tajt just nu................

I går var jag, Patrik , hans dotter Rebecka och Alexander(R. kille)och tittade på när Nora och hennes klass hade luciauppvisning i skolan. Guuuud vad rörd jag blev. Nora var så sockersöt i sin sockerbagaredräkt, och hon var så redig som gick fram och tände tredje ljuset och läste upp en vers. Hon kunde den perfekt utantill. Gissa om jag var en extra stolt mamma Ulrika då??När barnen sjunger "julsånger" så blir jag alldeles varm i själen och man börjar minnas från sin egen skoltid när det lussades och pysslades. Jag tycker det är en härlig tid även om tiden är knapp.

Idag på min arbetsplats (aranäs gymnasium) fick vi äran att beskåda ett välarrangerat och modern luciauppvisning. Jag blev mäkta imponerad och julstämningen satt som en smäck i pannan och det blev så där ni vet när man kommer på sig själv att man sitter och småler hela tiden under föreställningen.......då är det uppskattat!!

I kväll kommer en härlig vänninna Petra med kids till oss och äter middag. Det ser jag fram mot för det var så länge sedan vi fick rå om varandra. Hennes man åker till tyskland och min stora kärlek är i Floda med sina barn så det blir 2 babblande vänninnor med ett glas rött i handen framför elden som kommer att  lösa världsproblem ikväll. Jo då vi har lovat våra töser att se idolfinalen. oxå....Jag hoppas kevin vinner!!  Jisses vilken livsglad och ödmjuk person.

Må gott//Ulrika

SNÖ I LJUSDAL.....HURRA!!

Pratade precis med mamma och hon sade att det hade snöat rejält "hemma". OOOPS vad glad jag blev när hon berättade det för jag längtar så efter den årstiden som kallas vinter och är vit liksom. Här i GBG har vi blivit snuvade på den årstiden för från himlen här nere kommer bara regn och det är bara den grå kulören som orkar titta fram!!

Därför ska det bli extra kul och skönt att åka upp till min hembygd över jul och bara insupa atmosfären och ladda batterierna. Barnen är så längtansfulla och kryssar i almenackan varje dag som passerar. De längtar såååå mycket upp ...det gör mig varm i själen. Det enda som drar ned det hela är att jag och min underbare Patrik firar julen på varsitt håll...men men ,så är det denna jul, men det är den sista som firas så.

Nu ska jag ringa min "särbo" och kvällssnacka" som vi alltid gör. I morgon sover vi ihop igen...härligt! Godnatt!!

Lussebak!!

Idag hade jag lovat mina små att baka lussekatter. När vi väl skulle börja ville inte Nora vara med...för hon tycker safran luktar så illa (????) Det som doftar gudomligt!!Istället ville Filip vara med...kul!! Vi skrattade länge när vi bakade för varken Filip eller Gry fick till hyfsade lussesnurror till en början. De såg ut som något helt annat kan jag lova!! Tyvärr blev det inga bilder för vi glömde bort att föreviga detta. Däremot blev det kort när de skulle penslas. Då kom Nora inspringande i ett "hufs" och ville promt göra detta angenäma jobb. Det förhandlade hon bort från storebror och till henne själv. Hon är slug den tösen!! Vet hur en storebror ska tas!!
Här kommer lite bilder från dagen eller rättare sagt kvällen



Här var det söta Gry som penslar på.......



och här söta Nora som blev superlycklig....och vad gjorde storebror då tro? JO här kommer bildbeviset..



Tyvärr mörk bild men han sitter (som vanligt) vid datorn den lille rackaren... Och mammsen hon var förstås lika käck och energisk efter lussebaket (NOT) men man kan väl le när kameran kommer fram !!!!!!!



RSS 2.0